Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ.

Η ημέρα είναι Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011 έχουν προηγηθεί τα επεισόδια στην κεντρική παρέλαση της Θεσσαλονίκης και άλλων πολλών πόλεων ανά την χώρα. Παρακολουθώντας τα έκτακτα και τα τακτικά δελτία ειδήσεων και τις ανάλογες εκπομπές που ακολούθησαν κατέληξα σε μερικά συμπεράσματα και σκέψεις που θα μοιραστώ μαζί σας στο παρακάτω κείμενο. Η αγαστή συμμαχία των καναλαρχών και του καθεστώτος εξαπέλυσε μια επικοινωνιακή επίθεση στον αγανακτισμένο ελληνικό Λαό. Βασικοί πυλώνες αυτής της στρατηγικής είναι , πρώτον , η προσβολή στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας και άρα προσβολή στο πολίτευμα, δεύτερον η κατηγορία της αμαύρωσης της εθνικής εορτής και της μνήμης του αγώνα των Ελλήνων κατά του φασισμού και υπερ της ελευθερίας και της εθνικής ακεραιότητας της πατρίδος , τρίτον, η τοποθέτηση ερωτήματος για την πατριωτική συνείδηση των αγανακτισμένων πολιτών ανά την Ελλάδα και τέταρτον και γελοιωδέστατο το επιχείρημα ότι πίσω από τις πανελλαδικές αντιδράσεις κρύβεται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο οποίος τις οργανώνει ,τις μεθοδεύει και τις εκτελεί.Τα παραπάνω θεωρώ βασικούς πυλώνες της επίθεσης του επίσημου και ανεπίσημου καθεστώτος.
Στο σημείο αυτό θέλω να αναλύσω το κάθε ένα ξεχωριστά, προβάλλοντας την σαθρότητα και την επικινδυνότητα τους. Το ΠΡΩΤΟ, ας το ονομάσουμε επιχείρημα και λέω ας το ονομάσουμε καθώς η πρώτη κριτική μου, έγκειται στο γεγονός ότι προσβάλλοντας το πρόσωπο που τυχαίνει να είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν συνεπάγεται αναγκαστικά ότι θέλεις να προσβάλεις τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας αλλά όπως και συνέβει το πρόσωπο αυτό κάθε αυτό, το αν αυτός ο θεσμός με τις περιορισμένες αρμοδιότητες και την αυξημένη προβολή είναι χρήσιμος ή αποτελεί ως θεσμός και με τον τρόπο που λειτουργεί μια αστική εφεδρεία για την προάσπιση της πολυπόθητης ομαλότητας το αφήνω στην κρίση σας, όπως και το αν η ομαλότητα που είχαμε πρέπει να είναι πολυπόθητη. Επιπλέον ,όντως οι πολίτες καταφέρθηκαν προσωπικά στον Παπούλια χαρακτηρίζοντας τον όπως χαρακτηρίζουν όλους τους άλλους πολιτικούς και αν αυτή η γενίκευση είναι λάθος ,λέω αν, τότε γιατί να μην είναι λάθος και η γενίκευση ‘’όλοι μαζί τα φάγαμε’’ και γιατί το πολιτικό σύστημα και δει το καθεστώς σχεδόν απαιτούν από τον Λαό να μην τους αντιμετωπίζει γενικευμένα όταν οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τον Λαό μόνο με γενικεύσεις, γενικά  όλοι μαζί τα φάγαμε ,γενικά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε ,γενικά όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβαν κλπ.Ο Λαός ,και μαζί του συμφωνώ και γω ,προσάπτει ευθύνες στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την μη ανάληψη πρωτοβουλιών και την μη προκήρυξη εκλογών, είναι ανεπίτρεπτο να μην αφουγκράζεται την βούληση του Λαού για εκλογές. Τέλος και σημαντικότερο των προηγούμενων είναι το γεγονός ότι βάση του επιχειρήματος αυτού, τα χαρακτηρίζοντα, το πολίτευμα στοιχεία αποκτούν διαφορετική βαρύτητα με κυρίαρχο το χαρακτηριστικό στοιχείο Προεδρική δηλαδή το πρόσωπο του Προέδρου και υποτασσόμενο το δεύτερο δηλαδή τη Δημοκρατία. Με πιο απλά λόγια στην προεδρική Δημοκρατία μας, το πολίτευμα προσβλήθηκε όταν προσβάλλεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ όταν προσβάλλεται και δοκιμάζεται ο κατά τα άλλα κυρίαρχος λαός το πολίτευμα μας διατηρεί ανέπαφη την αξιοπρέπεια του. Αποκαλυπτικό επιχείρημα για το είδος του πολιτεύματος που έχουμε.
Το δεύτερο επιχείρημα είναι αυτό της αμαύρωσης της εθνικής εορτής και της ημέρας απόδοσης τιμών στον ηρωικό αγώνα του 1940 απέναντι στον φασισμό και για την προάσπιση της ελευθερίας και της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδος μας. Άποψη μου είναι πως η Δημοκρατία και η Ελευθερία του λαού καθώς και η Εθνική Κυριαρχία της χώρας χρήζουν υπεράσπισης και κάνουν επιτακτική την ανάγκη νέων αγώνων. Από αυτή τη βάση θεωρώ πως ο Ελληνικός Λαός τίμησε τους αγώνες των προγόνων του υποδειγματικά, δηλώνοντας παρών στο κάλεσμα της ιστορίας και κάνοντας γνωστή την πρόθεση του να αντιπαλέψει τον οικονομικό φασισμό του νεοφιλελευθερισμού καθώς και την πολιτική ολιγαρχία μαζί με τις τυχόν εφεδρείες της.
Το τρίτο επιχείρημα που είναι αυτό που θέτει υπό αμφισβήτηση το πατριωτικό αίσθημα χιλιάδων Ελλήνων, η δε αμφισβήτηση τίθεται ως επί το πλείστον από δημοσιογράφους ,μάλλον κάποιοι από αυτούς ονειρεύονται κάποια κατάσταση όπου ο Έλλην θα υπέγραφε δήλωση συμμόρφωσης προς το καθεστώς, θα ονειρεύονται μέχρι τα έσχατα τους. Το επιχείρημα αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ο σκοπός του δεν είναι άλλος από το άνοιγμα εμφυλιακού τύπου πληγών στο κοινωνικό σώμα με στόχο την δημιουργία διαστάσεων και τεχνητών διαφορών στο λαϊκό κίνημα αγανάκτησης, που φαίνεται ότι μπροστά στην υποβάθμιση της ύπαρξης του εγκαταλείπει τα παλαιά κομματικά στερεότυπα και δημιουργεί σιγά σιγά ένα ανεξάρτητο αγωνιστικό κίνημα.  Όσον αφορά τον πατριωτικό αίσθημα των χιλιάδων ανθρώπων απαντά το αντεπιχείρημα της τρίτης παραγράφου., την 
     Το τέταρτο επιχείρημα έχει να κάνει με την κρυφή και πανταχού παρούσσα μεθόδευση των δράσεων από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Πρόκειται για μια μεγάλη γελοιότητα με στόχο την συσπείρωση όσων έχουν μείνει στο πασοκ, την δημοσκοπική ανακοπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τα παιδιά που γυρνάν το κεφάλι , ο απλός κόσμος που με τα παιδιά του μαζεύτηκε να δεί την παρέλαση , το κίνημα δεν πληρώνω ,οι αγανακτισμένοι και η μουσική μπάντα του δήμου στην παρέλαση της Αθήνας με τις μαύρες κορδέλες ,είναι όλοι μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Είστε απλά τραγικοί.
    Θέλω να κλείσω τονίζοντας κάποια σημεία όπως το γεγονός ότι η προχειρότητα , η ανεδαφικότητα και η γελοιότητα της τακτικής τους κάνει κατανοητό το γεγονός ότι έχετε χάσει το παιχνίδι της επικοινωνίας ,το τελευταίο που είχατε υπό έλεγχο. Μην αρνείστε άλλο να αποδεχτείτε το πλέον ξεκάθαρο των μηνυμάτων, ο λαός σας θεωρεί εμπόδιο προς την πρόοδο και αντίπαλο της Δημοκρατίας. Επίσης θα ήθελα να αναδείξω το γεγονός ότι το λαϊκό κίνημα παρά τον προβοκατόρικο εκφοβισμό του την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011,με τον θάνατο ενός συνδικαλιστή του Π.Α.Μ.Ε., έδειξε σήμερα 28 Οκτωβρίου 2011 ένα μαζικότερο και αγωνιστικότερο πρόσωπο.

1 σχόλιο:

  1. Μιχάλη πραγματικά καταπληκτικό κείμενο...αν είχα μάθει το ιστολόγιο σου πιο πρίν,θα δημοσίευα το άρθρο σου στο δικό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή